Kanaalweg 14
3526 KL Utrecht
T 030 28 49 300
F 030 28 49 322
E hoofdkantoor@rijnja.nl


Nieuws

Nieuwe Projecten waar FILE2SHARE trots op is!

Stadskantoor Utrecht
Stadskantoor Utrecht

Opdrachtgever: NS Poort
Ontwerp: Kraaijvanger
Hoofdaannemer: Bouwcombinatie SKU

Oppervlak: 66.000 m2
Oplevering: 2014

Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die vanaf medio 2011 wordt gebouwd in Nederland. Het stadskantoor wordt voor de Utrechter het centrale punt waar men terecht kan voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Met een maximale hoogte van 92 meter is het straks het hoogste en een van de grootste stadskantoren van Nederland. Het project wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en G&S Bouw. Tevens neemt dochtermaatschappij HOMIJ Technische Installaties het werktuigbouwkundige gedeelte van de nieuwbouw van het Stadskantoor voor haar rekening.

Bronnen: www.volkerwessels.com / www.kraaijvanger.urbis.nl


Stadhuis Almelo
Stadhuis Almelo

Opdrachtgever: Gemeente almelo
Architect: Kraaijvanger Urbis
Projectarchitecten : Dirk Jan Postel en Vincent van der Meulen

Oppervlak: ca. 17.500 m
Oplevering: medio 2014

Het nieuwe stadhuis van Almelo staat in het groen aan een nieuw vorm te geven plein aan het water. De representatieve functies bevinden zich in de laagbouw. Een uitnodigende publiekshal begeleidt de route van binnenstad naar station. Een monumentale trap leidt in één beweging naar de raadszaal op de eerste verdieping, vanwaar grote ramen een wijds uitzicht bieden op de stad, het water en het groen. Op deze verdieping bevinden zich ook de bestuurlijke ruimtes en het vergadercentrum. In het nieuwe stadhuis worden verschillende duurzame technieken geïntegreerd. Er wordt ondermeer gebruik gemaakt van natuurlijke zonwering en daglichtoptimalisatie. Betonkernactivering en lake sourcing of warmte- en koudeopslag zorgen voor duurzame verwarming en koeling.

Bron: www.kraaijvanger.urbis.nl


Provinciehuis Noord Holland
Provinciehuis Noord Holland

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland
Architect: Kraaijvanger Urbis
Hoofdaannemer: Heijmans Utiliteitsbouw

Overige partijen:
Directievoering: Royal Haskoning
Constructeur: Evers Partners.
Bouwfysisch adviseur: Cauberg Huijgen
Installateur E & W: Imtech
Installatieadviseur: Valstar Simonis

Het provinciekantoor van Noord-Holland aan het Houtplein in Haarlem zal geheel gerenoveerd worden met een deel nieuwbouw. Het kantoor kenmerkt zicht door een aantal belangrijke aanpassingen. Zo wordt het bestaande gebouw voorzien van een nieuwe gevel en wordt de huidige binnenplaats bebouwd met een kegelvormige entreehal, die door de centrale ligging toegang biedt aan de werkvloeren. De provincie heeft hoge duurzaamheidsambities. Ondanks het feit dat het om renovatie ging, betrof het een GPR van 9,6. Door de nieuwe gevel wordt niet alleen een hoge duurzaamheid gehaald, maar ook een betere inpassing in de stad. Het project is door het ministerie van VROM-WWI aangemerkt als voorbeeldproject kantoren, betreffende energie en klimaat.

Bron: www.kraaijvanger.urbis.nl


Weenapoint Weenapoint

Eigenschappen: Weenapoint
Oppervlakte: Circa 110.000m2
Architect: Architecten Cie
Opdrachtgever: Maarsen Groep

In de komende jaren wordt het complex grootschalig herontwikkeld tot nieuwe stedelijke omgeving met internationale allure. In nauw overleg met de zittende huurders wordt een ontwikkelingsplan opgesteld voor het Weenapoint, dat in fases gerealiseerd zal worden. Het totale ontwikkelvolume bedraagt ca. 110.000m2 BVO (inclusief bestaande bebouwing), met een mix van kantoren, appartementen en voorzieningen. Er komen maximaal 4 nieuwe torens van maximaal 135 meter hoog. De Maarsen Groep heeft in samenwerking met de Gemeente Rotterdam de Architecten Cie geselecteerd voor de eerste fase herontwikkling Weenapoint Rotterdam.

Bron: www.top010.nl


Coolsingel

Eigenschappen: Coolsingel
Oppervlakte: Circa 120.000 m2
Architect: OMA Office for Metropolitan Architecture, Rem Koolhaas, Reinier de Graaf,
Mark Veldman, Rotterdam, Wessel de Jonge Architecten, Rotterdam.
Coolsingel Ontwikkelaar: Multi Vastgoed
Oplevering: 2014

Aan de Coolsingel, op de plek waar Rotterdams belangrijkste winkelstraten bij elkaar komen, ontwikkelt Multi Vastgoed in samenwerking met ABN AMRO een nieuw centrumproject. Het gaat hierbij om een van de grootste binnenstedelijke (her)ontwikkelingen in Nederland. Om deze ambitie vorm te geven, zijn toparchitecten Rem Koolhaas en Floris Alkemade van OMA aangetrokken. De nieuwe ontwikkeling zal de binnenstad van Rotterdam tot het meest prestigieuze binnenstedelijk gebied van Nederland maken. Dit past in de ambities van Multi Vastgoed, ABN AMRO en de gemeente Rotterdam om Rotterdam verder te ontwikkelen tot een moderne kosmopolitische stad.

Bron: www.multi.nl

Contact informatie

Heeft u vragen over wat onze producten voor uw organistatie kunnen betekenen? Raadpleeg Support, of stel uw vraag direct aan een van onze medewerkers.

Voor vragen of informatie:
FILE2SHARE B.V.
Kanaalweg 14
3526 KL Utrecht

Telefoon 030-284 9325
Helpdesk 030-284 9327
Fax 030-284 9328
E-mail info@file2share.nl