Kanaalweg 14
3526 KL Utrecht
T 030 28 49 300
F 030 28 49 322
E hoofdkantoor@rijnja.nl


FILE2SHARE Manager

Luke te Boome en William Vlug, werkvoorbereiders bij Heijmans Bouw Arnhem, over FILE2SHARE:

Insula Dei

‘Wij hebben bijzondere ervaringen met FILE2SHARE bij het project rond het Insula Dei. Dat is een woon- en zorgcentrum voor ouderen in Arnhem. In mei 2006 is de klus aanbesteed en nu volop in uitvoering. Het ziet er naar uit dat het project, conform planning, wordt opgeleverd. Daar is het hele team trots op. Want er is alle aanleiding geweest om te denken dat we de opleveringsdatum niet zouden halen.

Zo wachtte ons bij aanvang een onaangename verrassing: asbest. De sanering ervan zou 6 tot 7 weken in beslag nemen, geen prettige start dus. Maar we hebben van de nood een deugd gemaakt en deze extra tijd gebruikt om de voorbereiding nog betere te organiseren: we moesten de verloren tijd ergens zien terug te winnen.

Door procesoptimalisatie en de vloeiende communicatie tussen betrokkenen kon de ruwbouw beter worden uitgewerkt. Daarnaast werkten we ook aan een optimale afstemming tussen uitvoering en inkoop. Bij dit project maken wij gebruik van de FILE2SHARE Verkenner. Dat bevalt ons goed. Wij zijn zelfs een stap verder gegaan en hebben als eersten, binnen Heijmans, de Proces Manager van FILE2SHARE als pilot ingezet. Door aan documenten taken, tijd en volgorde toe te voegen ontstaan documentstromen (processen).

Deze documentstromen bepalen wie wanneer over welke documenten moet beschikken, wat ermee moet gebeuren en wie ze moet ontvangen. Het is een heel handig hulpmiddel om de voorbereidingsprocessen nog beter te beheren. Het programma is overigens behoorlijk confronterend! Het rekent namelijk automatisch de planning door, laat zien waar tijdwinst wordt geboekt of waar deadlines niet worden gehaald. Het is dus niet alleen aan het projectteam van Heijmans, maar ook aan de bouwdirectie en haar adviseurs, installateurs en onderaannemers te danken dat zij mee doen aan deze proef. Maar het werpt dus zeker zijn vruchten af, want de deadline gaan we halen’

...alsdus Luke te Boome en William Vlug van Heijmans Bouw Arnhem.